F.A.Q.

Moet de coaching altijd bij mij thuis?
Ik lever maatwerk in mijn coaching. Jij bepaalt de hoe, wanneer, met wie en waar.

Hoe lang duurt een coaching traject?
Elk traject is anders en passend gemaakt voor jou. Er is geen tijdslimiet. In eerste instantie bepaalt de indicatiesteller hoe lang jouw indicatie/beschikking duurt. Maar als dit nog onvoldoende is, dan kan er altijd een volgende indicatie/beschikking worden aangevraagd.

Mag ik zelf mijn leerproces bepalen?
Jij bepaalt waar je over wilt praten, wat je wilt leren. Natuurlijk help ik je daarbij, maar jij bepaalt jouw proces. Samen gaan we de problemen onderzoeken en passende oplossingen bepalen en samen gaan we bekijken in welk tempo jij dat wilt gaan doen.

Worden mijn ouders en familieleden op de hoogte gebracht?
Wanneer je minderjarig bent, dan moeten je ouders op de hoogte gebracht worden. Zij kunnen namelijk een indicatie/beschikking aanvragen voor begeleiding individueel. Als je meerderjarig bent, bepaal je zelf wie er op de hoogte gebracht worden. 

Kan ik ook geholpen worden bij het zoeken van een opleiding of baan?
Ja, ik kan je helpen door met jou te bekijken welke baan of opleiding passend is voor jou. Samen kijken naar wat jij nodig hebt en samen ontdekken welke keuzes je hebt. Indien wenselijk schakelen we hier extra andere hulp voor in.

Hoe oud moet ik minimaal/maximaal zijn om coaching te krijgen?
Er is geen minimale of maximale leeftijdsgrens. Ik kan helpend zijn voor (jonge) ouders, maar ook voor volwassen personen. 

Kan er geholpen worden om mijn schulden af te lossen?
Ja, ik kan met jou gaan bekijken welke schulden er zijn en op welke manier ze afgelost kunnen worden. Indien wenselijk schakelen we hier extra andere hulp voor in. 

Hoe ziet een coaching moment er uit?
Op deze vraag is niet één antwoord. Het hele traject is maatwerk, waarin jij zo veel mogelijk zelf bepaalt. Ik begin wel vaak met te vragen hoe het met je gaat en wat ik voor je kan doen. Dat kan onder het genot van een kop koffie/thee, maar dat kan ook tijdens een wandeling of een boodschap moment. Samen bepalen we wat je wilt leren en welke doelen je wilt behalen. Stap voor stap werken we hieraan. Soms alleen pratend, soms ook praktisch. 

Kan de coaching helpend zijn bij problemen op school of werk?
Ja, dat kan zeker. Ook bij deze vraag gaan we samen onderzoeken wat jij nodig hebt. Ik kan op school/werk bemiddelaar voor je spelen, maar ik kan daar ook voorlichting en cursussen geven zodat er meer begrip komt voor jou en men daar meer tools krijgt om samen met jou oplossingen te bedenken.

Kan de coaching gecombineerd worden met school en werk?
Jazeker, ik heb flexibele werktijden. We leggen onze agenda’s naast elkaar en komen zo tot passende afspraken. Dat kan overdag zijn, maar ook in de avond of in het weekend.